pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Tandläkarbesök...

Publicerad 2013-08-28 21:08:27 i Allmänt,

Varje år har jag ångest. Ångest för att gå till tandläkaren. Inte för att det ev måste borras och grejas. Nej, ångest för att jag måste gapa. Jag har ju problem i käkarna och brukar få så jädra ont efteråt.
 
Och mycket riktigt, i tisdags var jag hos tandläkaren. Han lagade ett litet hål, vilket inte tog speciellt lång tid. Men fy tusan.. det var ingen lek efter att bedövningen släppt. Jag ska erkänna att det värkte så mycket att tårarna kom. Tog en hel Citodon och höll ispåsen mot käken och till slut lyckades jag somna. 
 
Men värken fortsatte idag. Tack och lov var det inte med samma intensitet, men tillräckligt för att jag skulle må skit. Gått på värktabletter och knappt kunnat gapa för att få i mig mat. Usch och fy! Hoppas verkligen det släpper till i morgon för det känns för jäkligt om jag skulle behöva vara hemma från jobbet pga ett tandläkarbesök! :(
 
Inget ont om själva tandläkaren. Han är jättebra och låter mig stänga munnen med jämna mellanrum, men tyvärr hjälper det föga. Inser ni vilken ångest jag har för att gå tillbaka dit den 9:e, när han ska putsa lagningen? :(
 

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2013-08-29 09:40:08

Usch, stackare! Hoppas du blir bättre i käkarna snart. Ska tänka på dig nästa gång du ska dit. Kram!

Svar: Tack!! Jo, den 9:e kan du hålla tummarna för mig! Kram på dig!
Pia

Postat av: Mia

Publicerad 2013-08-29 17:00:35

Har du någon gammal käkskada som ger sådan smärta eller är "det bara så"?

PS! Jag var hos tandis igår på undersökning - och hade inga hål. Känns bra, men förstår att det inte roar dig just nu... :-)

Svar: Haha, ja jag blir glad för din skull! Själv hade jag ett litet hål, men det blir en hel del gapande av det. Har ett diskbråck i käken :(
Pia

Postat av: Elaka tant Yngve

Publicerad 2013-09-08 21:57:21

Skickar en stooor kram och varma tankar. Tycker så synd om dig som har dessa djävulska besvär.

Svar: Tack!!! Det är jobbigt, men samtidigt så vet jag ju att det går över efter ett par dagar.. Kram tillbaka till dig!!
Pia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela