pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Onsdagen...

Publicerad 2013-03-21 21:43:00 i Allmänt,

Upptagen, men rolig dag blev det. Först hämtade jag Carinne för en träff på Vuxenskolan. Efter det bunkrade jag upp i affären och sedan till bästa naprapaten för lite "knäckande" behandling. Sedan kom Marlene och hälsade på. Hon och Carro gjorde cake balls samtidigt som vi pysslade lite. Försökte blåsa ägg.. hmrff, det var inte det lättaste. Suck!! Jag lyckades få ihop ett enda ägg!!!!
Och som den amatör jag är så är ovanstående det enda fotot från vårt pysslande! Suck! Ibland blir jag trött på mig själv. Och trött börjar jag bli på den här ihärdiga, obehagliga och ruskigt kalla blåsten! Det ser bedrägligt varmt och fint ut när man bara tittar ut genom fönstret. Brrrr!!!
Jo, på tal om pyssel. Jag har äntligen hittat det jag saknat. Etskräm så man kan etsa fram mönster på t ex dricksglas osv. Test av det får ske först efter helgen i Stockholm.
I eftermiddag hade jag återbesök hos min bästa frisör Sofia på http://kallbergelmberg.se/ Fick en ordentlig borstning, tvättning och huvudmassage. Är så himla nöjd med min frisyr! 
I morgon åker jag och Gabriela(den andra områdesrepresentanten) till Stockholm. Där ska vi träffa andra områdesrepresentanter och jag som är ny hoppas ska lära mig en hel del matnyttigt! Skulle bott hos fina Laila men där har de fått kräksjuka så det tår jag gärna över. Ska bo med Gabriela hos hennes mammai ett jättestort hus. Jag hör av mig under tiden i Sthlm, ifall jag hittar någonstans att ladda datorn på. 
 
 
 
 

Norrsken...

Publicerad 2013-03-18 19:21:00 i Allmänt,

Det var en magisk kväll igår. Den där explosionen däruppe i rymden måste ha varit kraftig då norrskenet syntes även här i stan. Precis när vi kommer ut så är det både rosa och grönt på himlen! Jag blev så lycklig, för jag har bara sett det gröna förut.
Här nedan min mobilbild. Den är ju "sisådär", men jag trodde inte att det skulle bli något alls, så...
Men Johanna fick en mycket bättre bild med systemkameran, men tyvärr ingen bild med det rosa i.
 

Utflykt...

Publicerad 2013-03-17 13:56:05 i Allmänt,

Igår var det en underbar vårdag. Jag åkte förbi vännen Kristina på en fika och sedan följde hon med mig till Blomsterlandet. Där införskaffade jag mig några nya krukväxter och hon köpte bl a lite frön som hon ska så.
En vacker orchidé blev det bl a. Jag ska försöka hålla den vid liv! :)
En gul kalla
Passade på att skaffa en Fredskalla också. Den är så bra, för när den hänger med sina blad då vet jag att jag måste vattna alla blommor! :D
En blomma som är bra för luften är ju Ampelliljan(visst heter den så?), därför fick en sådan också följa med hem. 
Idag har jag planterat om två blommor och bl a en Garderobsblomma kastades, förutom en fräsch del som jag satte i en flaska med vatten.
Nu ska jag känna efter hur min rygg mår. Ifall den orkar sy lite. Hittade nämligen jättefina gardiner på Expo. Till köket behöver jag tre längder, men det fanns tyvärr bara kvar ett 2-pack med öljetter och ett 2-pack med vanliga panelgardiner. Så, jag får nog ta och klippa bort öjetterna och sy en vanlig kanal där. 

Gröna fingrar...

Publicerad 2013-03-15 18:07:00 i Hälsa vs sjukdom,

... har jag inte!! Hos mig måste blommorna genomlida ömsom öken, ömsom översvämning! Det är konstigt egentligen.. Jag anser mig rätt smart, jag kan lära mig nya saker, men när det gäller vattning av blommor så verkar jag vara totalt obildbar! Varför ska det vara så svårt att komma ihåg att vattna blommorna två gånger i veckan? Eller åtminstone EN gång i veckan? Jag fattar inte.
 
Har pysslat lite igen. Tog "fågelburen för värmeljus" som jag fick av Johanna och förvandlade den till något annat.
Tjo hej! Pippin, som förmodligen rymt från buren, ville vara med på bild!
Fick kvar lite "grönt" så jag planterade det i en kopp! :) 
Fick maken att köpa lite blomjord när han var och handlade, så i morgon ska resten av våra stackars krukväxter få lite ny energi! 
 
Idag slutade jag kvart över elva och hade en trevlig lunchdate med fina Kattis. Alltid lika kul!
 
Jag mår bättre i ryggen efter naprapatbesöket i onsdags. Han är så duktig, men jag tycker att det är lite otäckt med allt knäckande och vridande. Har fortfarande ordentligt ont vid skulderbladet, men det sitter muskulärt så jag försöker smörja med liniment och får försiktig massage där av dottern. 
Ikväll blir det nog inte så många knop, tyvärr! Vad sk ni hitta på i helgen?
 

Sjukskriven...

Publicerad 2013-03-13 10:07:00 i Hälsa vs sjukdom,

Blev sjukskriven halvtid den här veckan. Har en inflammation vid höger skulderblad. Strax iväg till bästa naprapaten.. Hoppas han kan fixa felet. 
Ha en underbar dag alla fina därute!!

Å så kom helgen...

Publicerad 2013-03-10 12:08:00 i Allmänt,

Jag och några kollegor har haft fortbildning i engelska. I fredags var vårt sista tillfälle. Det har varit himla behändigt att lära sig hur man bemöter engelsmän(och kvinnor) på ett korrekt sätt, både jobbmässigt och privat. Det har också varit speciellt roligt att jobba med detta nu när jag, tjejerna, Agge och hennes dotter faktiskt ska åka till London. I maj bär det av. Som jag längtar!!! Det ska bli fantastiskt roligt! Vi ska även träffa Martin(som jag lärde känna iom arbetsresan till London 2010 och som jag fortsatt att ha kontakt med på FB), hans man Neil och deras hund, Roxy som är en otroligt söt fransk bulldog!! :) 
 
Fredagskvällen tillbringades i sängen. Jag har fått så fruktansvärt ont bak i skulderbladet. Jag kan inte vrida på huvudet eller lyfta armen ordentligt. Undrar om det är en inflammation därbak? :( Skall till läkaren i morgon så vi får se vad han säger.
 
Igår blev jag också varse om livets snabba vändningar och hur de ibland drabbar en på ett sorgligt sätt. En vän råkade ut för detta igår, det är så tungt. Hon och familjen finns i mina tankar idag <3
I går kunde jag inte göra mycket pga ryggen, men jag orkade promma in på stan och av Evelina på Hud.nu få nya fina naglar. Är så otroligt nöjd!
Satt också och pysslade lite innan Melodifestivalen började. Det blev en hjärt-tavla med text och på på passepartout-papper ritade jag löv och stjälkar och limmade dit blommor som jag tovat för länge sedan och som jag inte vetat vad jag skulle använda till! Hmm, ja.. det blev väl annorlunda åtminstone! ;)
Melodifestivalen gav, som vanligt, upphov till att Sverige delades i olika läger, allas olika åsikter om vem som ska vinna! För att bryta vissa fördomar så hade det varit bra om Yohio vunnit, men låtmässigt var inte hans låt den starkaste, den hade behövt lite mer power. Jag hoppades på att antingen Ulrik eller Robin skulle vinna, så jag blev glad över resultatet. Robin, vilken ödmjuk kille, härligt!! :) 
 
I eftermiddag blir det tvättstugan för hela slanten. Jag klarar nog bara att vika plaggen efter torkning. Att hänga upp alla blöta plagg får någon annan göra :)
 
 
 
 
 

Födelsedag...

Publicerad 2013-03-07 22:26:00 i Familj,

Ingen big deal, om man säger så, att bli 46!! Men jag blev uppvaktad ändå!
 
En härligt lila Kånken av maken. 
Tjejernas egenhändigt gjorda tårta och tårtbollar. Fick även en minkborste och Zlatan-boken.
Fin tunika av kusin vitamin!
Presentkort på IKSU Spa av Vilma.
Nu är jag jättetrött i ögonen, dags för sängen m a o! Sov sött mina fina därute!

Bildbibliotek...

Publicerad 2013-03-03 21:43:24 i Allmänt,

Jag har för länge sedan insett att om min dator skulle krascha så skulle jag nog dö en smula av det. Fattar ni hur många bilder jag har på min dator? Hur många som helst!!! Och.. de är inte ens sorterade enligt något "organsiserat kaos"-system utan de är bara sparade, rätt upp och ner, på datorn. Suck!!! 
 
Så idag åkte jag till Media Markt och köpte mig en extern hårddisk på 1 TB. Ca 280 000 bilder skulle jag få plats med enligt försäljaren. Jag svarade honom: "Okej, då tror jag att jag klarar mig!" :)
Nu ska jag lägga mig och börja läsa i en bokrea-bok, nämligen "Rikitikitavi" skriven av Rikard Wolff.

Våren...

Publicerad 2013-03-02 12:05:00 i Familj,

Där jag växte upp, i Norrbottens inland, betydde våren att ta sig ut på isen(hemmavid eller uppe i fjällen), antingen med skoter eller skidor, att pimpla, att grilla korv över öppen eld och att sitta i en snödriva på renfällen och lapa sol. Ljuset hade kommit åter efter månader av vinter, som inneburit mörker och kyla!
Nu ska ni få se lite bilder som beskriver hur jag ser på våren.
Här är min pappa med äldsta barnbarnet, som idag är en bra bit över 30! Om jag inte minns fel så tror jag att vi vid det här tillfället är i Stora Sjöfallet, ca 14 mil nordost om Gällivare. 
Solen var stark även på gamla dagar. Moster i randig tröja tror jag har zinkpasta på kinderna för att inte bränna sig(eller så hade hon det för att hon redan bränt sig!) Checka in alla deras toppluvor!! :)
Den här bilden på mig gjorde jag kopior av och skickade till alla mina brevvänner utomlands. De tyckte att det var en fantastiskt exotisk bild! Visst har jag en snygg toppluva, jag med! :)
Ett drygt 20 år gammalt foto på min bror Robert och hans son Mattias. Älskar det här kortet! :)
 
Här en bild på familjen Wennström travandes över isen på älven. Ett par km från hembyn.
Här är jag lite kluven, i dubbel bemärkelse. Både att bara halva jag syns, men också för att jag egentligen alltid varit rädd för att gå på isen. Jag har nämligen en specifik "syn" om varför jag är rädd. Jag går ner igenom isen och glider sedan in under den. Upptäcker dock att jag kan stå på botten med vatten upp till hakan. Jag kan andas och ser himlen genom ett pimpelhål, men jag kan inte ta mig upp genom den kompakta isen ovanför mig. Enligt mina föräldar och andra släktingar så har jag aldrig varit med om något trauma när det gäller is. Så vad kan förklaringen då vara? Att jag dött så i ett tidigare liv? Vem vet?! :) 
Anders och pappa njuter av solen
Mamma med coola solbrillor!
Här en bild som är tagen på min mamma, ganska sent på våren. En slänt med barmark, men med snö runtomkring. 
Ni som hängt med mig ett tag har säkert sett dessa bilder förut. Men jag ville gestalta vad jag menar med våren och de här bilderna säger så mycket.
Här två bilder till, lite mera nutid. Skidåkning på havet med Agge och Bessie. Underbart!!
Min man är från Värmland och min kollega Pia är från Blekinge och de säger "Snö? På våren? Nä, vår betyder att vitsipporna blommor". Min respons till dem är: "Va? Då är det ju sommar!" :) 
 
Det är ju märkligt hur stor skillnad det är och hur avlångt vårt land egentligen är. Vi på samordningen på jobbet kommer att åka ner till Småland, Skåne och Blekinge på studiebesök i mitten av april. Då hoppas jag ni håller tummarna för att, speciellt helgen, blir fin eftersom vi stannar hos Pias föräldrar och Pia ska få visa mig Blekinge och "hennes" vår! :) Det ser jag jättemycket fram emot!
Bilden lånade jag från fotoakuten.se. Efter resan hoppas jag ha egna vitsippebilder i mitt album! :)
Men.. våren känns dock rätt långt borta, när man idag tittar ut genom fönstret och ser detta:
Hoppas alla tar det försiktigt i trafiken idag, jag är så glad att jag inte behöver ut och köra bil nu. Jag är också glad över att ha tak över huvudet och massor med inomhussaker att göra! :) Ta hand om er alla fina därute!
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela