pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Men åh...

Publicerad 2012-12-31 00:08:00 i väder,

Nog skulle det varit roligare att få vakna utan värsta huvud/nackvärken och utan att höra smattrande på fönsterbrädan. Att vinkla upp persiennen och se nedanstående, ja det hade jag gärna sluppit!
Nog föredrar jag -30 gr istället för detta skitväder.
 
 
I morgon är det nyårsafton.. eller egentligen idag för klockan är visst 00.01 nu när jag skriver detta :) Vi ska fira med Dan, Anki, Ingrid och Tommy. Det ska bli roligt! Men nu är det dags för skönhetssömn!!
 

Pyssligheter...

Publicerad 2012-12-29 10:56:00 i Kreativitet,

Igår fixade vi i ordning alla kartonger i förrådet. Har rensat garderoberna och sommarkläderna har, äntligen, åkt ner i förrådet. Så fick även julen göra. Det lilla som var uppsatt.
 
Men som alltid, när ljusstakarna/stjärnorna försvinner, blir det urbota trist att plocka fram de vanliga lamporna. Det är ett mycket kallare ljus i dem, inte samma mysbelysning som i julljusen.
 
Dessutom hade jag en lampa i sovrummet som var extremt trist. En helt vanlig tråkig skärm där själva lampfoten dessutom var så hög att ljuset inte bara uppträdde genom skärmen utan lyste starkt underifrån också. 
 
Rotade bland mina tyger och hittade en kasse med massor av olika sidenband och spetsar. Hittade en spets som hade samma färg, aningens gräddfärgad, som skärmen. Sydde dit den och...
 
Voila! 
Ljuset blev väldigt dämpat och romatiskt. Det passar väl bra i just sovrummet! ;) 
 
Jag var dock fortfarande pysselsugen, så jag letade vidare bland tygerna och hittade ett vanligt svart bomullstyg som jag sydde två Peter Pan-löskragar av. Det är alltid klurigt, tycker jag, att sy "bågformat". Att inte få några veck där man inte vill ha det. Men jag tror jag lyckades ganska bra och blev himla nöjd faktiskt! 
Funderar nu över hur jag ska "pimpa" upp dem lite.. kanske med små, små nitar... eller små söta pärlor.. eller paljetter.. Har du något bra förslag?
För er som är vän med mig på FB så blir en del av det jag skriver här "gamla" nyheter. Men.. det får ni ta för jag har nämligen läsare som inte har något FB-konto. Jag vill ju inte att de ska missa mina fantastiska uppdateringar och skapelser! ;D 
 
Nu ska jag göra mig i ordning för en sväng in på stan. Ska träffa fina Kattis för en lunchdate.
 
Ja, just det. Jag har ju både ny blogg OCH ny frisyr. Hade tänkt spara ut håret, men så blev det inte. Ordentligt kortklippt på ena sidan och längre på den andra. Så där asymmetriskt! Johanna tonade håret på mig när vi var i Yrttivaara, men det är inte fullt så lila som på bilden! Ja, bortsett från min "slinga" då! :)
 
Förändringens tid är inne! 
Ha en bra dag alla fina därute!! <3
 
 

Ja, vad är väl en bal på slottet?

Publicerad 2012-12-28 16:01:12 i Allmänt,

När jag lade upp bilden på FB så var det någon som skrev "Askungen hade nog ingen tvättmaskin".
 
Haha, nä, det är ju sannerligen sant. Men jag måste ändå tala om att jag faktiskt handtvättade också. Ett par yllesockor och ett par yllevantar! Så det så!
 
 

Språkrådet...

Publicerad 2012-12-27 10:42:00 i Språk, ord,

Jag gillar ord. Vackra ord. Sorgliga ord. Konstiga ord. Glada ord. När jag läser en bok så "samlar" jag på ord. 
 
Därför älskar jag när Språkrådet presenterar sin nyordslista. Den kan du hitta i sin helhet här! 
 
Här kommer några exempel på ord för olika företeelser, både kuliga och otäcka:

Mossgraffiti
I stället för att använda miljöfarliga färger växer nu trenden att blanda mossa med yoghurt, öl och socker i en
mixer. Smeten målas sedan på väggar, stenar och krukor. Efter några veckor börjar mossan växa och
vips så har man skapat mossgraffiti. Coolt! Det måste jag testa någongång! :)

Drinkorexi
Många unga svälter sig på dagtid för att kunna dricka kaloririk alkohol med gott samvete på kvällen.
Beteendet kallas drinkorexi och riskerar att få svåra konsekvenser. Herregud! Vilken sjuk idé! Det är ju livsfarligt! :(

Nomofobi
Fobi mot att inte ständigt vara tillgänglig och uppkopplad mot nätet med
mobiltelefonen. Tragiskt egentligen! Men jag kan nog känna igen lite av det, även om det inte gått så långt som att bli en fobi! ;)

Utvigning
En avslutningsceremoni. T ex OS i London, där avslutningsceremonin nästan var i samma klass som själva invigningen. Själv läste jag utviDgning och tänkte "Va? Det är väl inget nytt ord!". Haha!

Bilden på mig har absolut inget med nyord att göra. Bläddrade bara igenom bilderna på datorn och hittade denna. Blev bara så glad när jag såg den, mindes min och mammas olika "roadtrips"! 

 
PS. Fortsättningsvis kommer jag att svara på era kommentarer här på min blogg. Har aldrig gjort så förut, men tänkte att jag skulle testa det! DS

 

Tredje gången gillt, heter det visst!!

Publicerad 2012-12-26 20:08:00 i Allmänt,

Nu startar jag upp min tredje blogg. Är tillbaka på blogg.se igen. Jag trivdes inte riktigt på blogspot och kom aldrig riktigt igång med mitt bloggande där. Hoppas på en nystart med foton, pyssligheter och kanske några kloka ord emellanåt! :) Välkomna!
 

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela