pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Mammas dag!!!

Publicerad 2013-02-24 07:23:14 i Familj,

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det min mammas födelsedag!
Hurra, hurra, hurra!!! <3<3<3
 

Att sätta en rubrik...

Publicerad 2013-02-23 21:05:01 i Allmänt,

Man vill gärna ha en rubrik som gör att folk hajar till och blir intresserade. En beskrivande rubrik är viktig.
Jag fick i morse dock erfara hur en rubriksättning kan ge en artikel aningens fel budskap. 
 
Jag blev igår intervjuad av Folkbladet angående mitt deltagande i Kalldragé, ett "rally" organiserat av UVS, Umeå Veteranbilssällskap. Mitt allra första, fram till idag det enda, rallydeltagande var i somras på Kronlund. Och detta talade jag om för intervjuaren, jag sa också att det rallyt hade varit speciellt roligt eftersom jag var den enda kvinnliga chauffören. Gissa om man blir lätt chockad när man öppnar tidningen i morse och ser detta:
Den rubriken går inte av för hackor va?! Trodde jag skulle smälla av. Det stod ju att jag skulle vara den enda kvinnliga chauffören i dagens rally! :( Herregud, jag skulle väl aldrig säga något sådant, då jag inte hade en susning om och hur många tjejer som skulle vara med.
 
Jag blev på riktigt väldigt upprörd så jag skrev ett kort meddelande som kunde läsas när alla på rallyt kom och hämtade sina startnummer. Alla sa att jag inte behövde bry mig, men det kändes skönt att få förklara vad som hänt och att det inte var så jag sagt om dagens åkning! Men fy.. gissa att jag nu förstår hur kändisar kan känna det när många saker som de sagt inte alls blir samma i den tryckta texten.
 
Rallybrudarna! :) Kolla numret på dörrsidorna och på huven.. vi fick så klart det startnumret idag! ;)
Fråga mig inte var det är taget, men vackert var det! :)
Halvtidsvila i Hörneå
Vi lyckades rätt bra med frågorna den här gången(de var lite mer allmänna än i Kronlund) och det var extra kul. Vi vann i allafall startavgiften till Stadsrallyt den 6/6!! :) 
Fick även en bok med smarriga recept.
Och den lilla plaketten. 
Man kan säga att jag är ganska slut nu och nacken vågar jag knappt tänka på, men himmel så kul vi haft idag, jag och Anci. Ingrid skulle ha varit med, men hon valde Tomas Ledin före mig och Anci.. hmrfff! ;) Agge och Marianne blev tyvärr sjuka :( Få se vilka vi blir på Stadsrallyt? :)
 
Jo, en helt annan sak.. Minns ni att jag skrev om posten som kommer så himla sent, typ på kvällarna? Dagen efter jag skrivit det inlägget så har posten kommit mycket tidigare på eftermiddagen!  En tillfällighet, för inte fasen läser Posten min blogg, men lite kul sammanträffande tycker jag det var!!! :D

Posten och vårtecken...

Publicerad 2013-02-20 08:28:00 i Allmänt,

Alltså.. när brukar er post anlända i brevlådan? Jag menar inte morgontidningen, utan brev, reklam, avier osv.
Här, på min gata i stan(!) kommer brevbäraren numera först på kvällen. 18.45 tror jag är rekordtiden för tillfället! Jag är liksom helt förundrad över detta och funderar naturligtvis på varför det är på detta viset (nu lät jag som Sverker Olofsson i Plus när jag sa det sista för mig själv i huvudet! Haha). 
Sitter och tittar på mina fina blommor. Ja, de jag fick till Alla hjärtans dag förstås. Inte de andra halvdöda blommorna. Måste verkligen förnya fönsterbrädorna med nya krukväxter snart. Men väntar nog liiite till.. För jag vet att vintern fortfarande kan lura bakom hörnet! Och då är det inte lika kul att göra vårfint i fönstren! :)
Idag har jag ledig dag, men har en träff på Vuxenskolan där vi jobbar med ett projekt. Det ska ni få veta mer om senare i vår! :) Det känns roligt att göra något helt annat faktiskt! Ikväll är det årsmöte med Vision och i morgon ska jag vara flexledig. Det ska bli såå skönt. Hoppas på lika soligt väder som idag. Känner att jag behöver vara utomhus ett tag och fota lite. 
 
Ha en bra dag, fina vänner!
 

Livets fest...

Publicerad 2013-02-17 14:58:00 i Vänner,

I fredags åkte jag till Grisbackakyrkan för att hjälpa till med lite förberedelser inför lördagens 60-årsfest. Det var min fina vän Kristina som fyllde år. Hon ville framför allt fira Livet!!!
 
Under lördagens Öppna Hus hjälpte jag till i disken och bokförde presenter. En av hennes önskningar är att kunna köpa en iPad. Den är ju betydligt smidigare att ha när man som hon måste ligga en stor del av dagen pga sin rygg. Och med tanke på alla pengar hon fick så lär det bli en fin iPad och en hel del appar! :D
 
Själva gav vi ett pengabidrag plus två tavlor. Här är min med text från en psalm. 
Och här är tavlan som Johanna gjort
Vi sjöng även en Vänskaps-sång till henne, under vilken vi tände ljus att satte dessa på ett fint trähjärta. 
Jag tror att min vän är fullständigt slut idag, men även väldigt lycklig! :D
 
En personligt väldigt rolig sak hände. Jag står där och ser mig omkring i rummet och plötsligt fastnar mina ögon på en kvinna. Som jag känner igen väldigt väl, men som jag absolut inte kan placera. Var har vi träffats? När jag frågade upp vem hon var så visade sig att det var Berit, min förlossningsbarnmorska!! Gissa om det var roligt att kunna presentera Johanna för henne, nästan 20 år efter förlossningen. Jag hade önskat att Carolina varit med också, det hade varit så roligt. Men, men... kul var det ändå! :)
 
På kvällen kom Vilma hit och vi kollade Melodifestivalen och film. Det var så kul att träffa henne för det var ett tag sedan sist. Vi gav henne en födelsedagspresent. 
Den handlar inte om att resa över hela världen. Nej, det är en bok som beskriver hur man kan se världen på ett nytt sätt. Har en sådan själv och det är kul att börja titta på t ex strukturer. På en vägg, på gatan, på lövet osv. Spännande!!! Skjutsade hem henne vid midnatt. 
 
Sov länge idag. Det var skönt, men samtidigt är det trist att "sova bort" dagen. Vill göra så mycket, men min rygg mår fortfarande inte bra. Var hos min braiga massör i fredags och hon jobbade hårt med min rygg och nacke. Men hennes dom var att jag nog borde boka tid hos min naprapat, så han får räta till mig i ryggen och höften. Är visst ordentligt sned där :( Har nu bokat tid på hos Michael, men får tyvärr vänta till den 26 februari innan jag får komma dit. Nåja, bättre sent än aldrig! :)
 
 
 
 

Konstverk och konstig värk...

Publicerad 2013-02-11 21:45:00 i Allmänt,

Hoppsansa, vad dagarna gick och inläggen har förblivit oskrivna! Men jag har ju haft besök av kusin Pia och då har man väl inte tid med datorn :)
 
Jag kom ju, av någon anledning, inte in på stan när snöskulpturerna bedömdes, men jag fotade dem en dag på min promenad till och från jobbet. Vet tyvärr inte vad skulpturerna hette, så ni får använda fantasin! :)
 
Här gissar jag på en Västerbottensost!
Brummelibrum!
Herr och Fru Ekorre?
Hm.. Tror att det stod ett sorts djur därinne. 
Den här skulpturen förstår jag inte alls. Gör ni?
Vid halv tre i fredags mötte jag upp med min kusin Pia. Hon kom med bussen från Piteå. Vi började med att handla lite inför tjejkvällen och sedan gick vi till Mekka och fikade. Då fick jag ett paket som innehöll en härligt rosa scarves. Snygg som tusan! Tack!!
På vägen hem, genom tunneln, tog jag ett foto på kusin vitamin framför det uppmuntrande ordet, Lev!
Carinne, Iris och Åsa kom vid 18-tiden och vi hade skitkul hela kvällen. Inte en enda bild tog jag!! Jag är en amatör, I know! :) De sa hejdå vid 2-tiden och vi somnade kanske vid 3-tiden.. Lördagseftermiddagen tillbringade jag och Pia på stan. Gick i affärer och fikade våffla med grädde och sylt. Och nej.. jag fotade inte det heller, haha.. Inte ens ett enda litet instagram har jag tagit! :)
 
På söndagen tog vi bilen till Ersboda folkets hus. Där var det loppis och jag hittade allt på nedanstående bild för 100 kr!! Å vad roligt det ska bli att göra något roligt med lampskärmarna.
Vid halv tre vinkade jag av henne och det kändes så tråkigt. Vi har haft så kul, massor av prat och massor av skratt! Det här måste vi göra om, kompis! :D
 
Den "konstiga värken" i rubriken kommer sig av ett snedsteg.. Nej, inte ett sådant snedsteg haha.. utan ett kliv i en fördjupning i vägen. Det knixade till i nacken och det behövs inte mycket för att jag ska bli dålig. Men jag hoppas att min massör Gertrud på Massörduon  ska fixa till mig på torsdag! :)
 
Ha det gott alla fina därute!
 
 

Packa väskorna...

Publicerad 2013-02-04 18:10:00 i Allmänt,

Dagen idag har varit uschlig. Vaknade i morse med värsta migränen. Klev upp, tog en tablett, meddelade jobbet att jag inte skulle komma och lade mig igen. Sov till halv elva. Slapp alltså mesta av huvudvärken när jag sov, men gissa hur go jag känner mig i käkarna och i nacken nu? Efter att ha spänt musklerna och bitit ihop käkarna i sömnen... :( Ja, ja.. det går över!!
 
Tömde mobilen och hittade denna bild då ett ufo swischade förbi Umeå!!!! :)
Kom osökt att tänka på lampor och passade på att piffa upp en liten lampskärm med samma spets som jag använde till sovrumslampan. 
Det blev ganska fint, tycker jag.
Rensade och sorterade bland alla pysselsaker och hittade då silverbrickor och metallstansar. Bankade in mitt namn och "love".. Inte blev det så snyggt eller rakt, men det var mitt första försök!! :) Ska träna lite mer..
Igår tog maken ut PV:n så jag kunde "övningsköra" lite inför Kalldragé. Rallyt som jag och tre brudar ska köra den 23 februari! Har ju aldrig kört PV:n på vintern så han tyckte att jag borde testköra lite innan! Jag får dock alltid panik de första tre minutrarna i bilen. Inte för att jag ska köra, utan för att jag sitter fast som i ett skruvstäd i de där hemska icke-rullbältena!! :) 
I lördags var vi ute och körde, bl a till Mio där jag köpte en fin plåtpall till mitt jobb. Har bara en besöksstol och när det kommer någon som jag måste använda taktilt teckenspråk med så behöver jag något att sitta på! Vi åkte också till Röda Korsets secondhandbutik, men det var på Myrorna, Frälsningsarméns second hand, som jag hittade nedanstående böcker.
Rubriken kanske får er att tänka på resor. Och det stämmer bra, för i torsdags blev det bestämt. Att det blir en resa till London i vår! Vi åker på tisdag kväll den 7 maj och kommer hem mitt på dagen den 13 maj! Fyra hela dagar i London och en dag i Brighton, yihaaa! Det är jag och döttrarna samt Agge och hennes dotter som åker iväg. Det ska bli så kul! 
 
Det blir många kuliga resor i år, har jag insett. Blev nyss inbjuden till en träff i Stockholm 23-24 mars via Explorius, utbytesstudentorganisationen. Det ska bli så kul att träffa alla andra områdesrepresentanter och de som jobbar på kontoret!
 
Påskhelgen tillbringas nog, som brukligt, norröver och sedan är det tänkt att jag och mina kollegor i samordningen ska åka på studieresa söderut i april. Inget är dock klart än. Helgen efter midsommar blir det PV Sommarträff i Västerås-trakten. Kanske har vi en husvagn då. Det vore skoj att kunna stå bredvid vännernas husvagnar på campingområdet! :) 
 
Närmast ser jag framemot fredag. Då kommer min fina kusin Pia från Piteå ner hit över helgen. Som jag längtat!!  Och på fredagskvällen kommer några kompisar hit för att umgås och ha kul! :) 
 

Omväxlande...

Publicerad 2013-02-01 22:01:00 i väder,

Ena dagen så här:
Nästa så här:
Gissa vilket av dessa jag föredrar?! Nåja, ni känner nog mig vid det här laget och vet att jag älskar minusgrader! Lågtryck gör mig sjuk och jag har haft så mycket värk den senaste veckan. Men idag gick det lätt att gå till jobbet, -10 gr därute! :) 
 
Häromdagen köpte jag vita trähjärtan som jag sedan tryckte text på.. 
Fick också en beställning från Britt, en bloggvän, på ett svart skinnarmband med silverstjärnor. Jag blev glad att hon ville köpa ett!! Så här ser det bruna ut:
Äntligen är min mamma hemma i byn igen. Hon har varit inlagd på sjukhus pga en kraftig inflammation i högerhanden. De var tvugna att operera handen :( 
 
Tog ett foto en morgon tidigare i veckan. Att man hört talas om vintrampare jo.. men snötrampare känns som lite ovanligare! Och fyra gubbar krävdes för att göra ett snöblock!! ;)
I morgon hoppas jag att det är soligt väder och lagom kallt. Då kan man promenera in på stan och fota alla snöskulpturer som gjorts av de där vältrampade snöblocken! :)

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela