pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Några bilder till...

Publicerad 2013-05-31 23:46:54 i Allmänt,

Ljuvliga fredag. Ljuvliga väder. Ljuvliga lavendel.
Ljuvliga syren
Inte många knop blev gjorda idag. Man blir ganska trött av den här värmen. Men.. jag klagar inte utan njuter av varje varm dag. Tycker det är otroligt härligt att man kan sitta i skuggan utan att frysa! ;)
Fick förresten idag veta att min mamma doppat sig i älven! Brrr.. fattar ni hur kallt det vattnet är? Kallt som f-n!
Marko vann Let's Dance och jag ska nu dansa mig i säng.

Blodomlopp och lediga dagar...

Publicerad 2013-05-29 22:48:23 i Allmänt,

Igår kväll var det dags för Blodomloppet. Det var tydligen nästan 11 000 anmälda och jag kan säga att det kändes när vi skulle knata iväg våra 5 km. Myrsteg i ungefär en kvart, men sedan fick man upp farten. Jag och Johanna och några av arbetskamraterna gick tillsammans. Sedan var det flera av arbetskamraterna som sprang 5 km och en vågade sig på milen. Säger bara en sak: Respekt! :)
Vilken folkfest och vilket underbart väder! Och en egen orkester hade vi också.
För första gången på väldigt länge kunde vi sitta ute och fika efteråt. Vi tog oss hem till vår bakgård.
Idag tog jag med mig Kattis och hennes hundar ut till Kont. Tur att vi inte tog skotern! ;)
Vi hade köpt med oss sallad och vatten på ICA. Satte oss vid en grillplats och bara njöt av maten, vädret och samtalet med varandra. Det var skönt att vara där och då och bara slappna av. Sedan promenerade vi längs vattnet och tränade vårt balanssinne på stenarna. En fantastisk eftermiddag!
Ikväll har jag varit ute med Carolina och hennes nya pennyboard. En bräda som är mindre än en skateboard. Det gick bara fint, trots att hon inte stått på en bräda sedan mellanstadiet typ.
Hon lånade också ut sitt lilla makroobjektiv som man kan sätta på iPhonen. Framför kameralinsen.
Och då kan man fota coola närbilder. Här ett urval av de bästa (många blev suddiga pga att det blåste så blommorna rörde sig för mycket) Och se, även det som är fult och överblommat kan bli vackert!

Är minsann ledig även i morgon. Faktiskt av ingen annan anledning än att jag ville vara ledig. Så skönt!
De har lovat finväder även i morgon, så det blir någon form av utomhus"aktivitet"! :)
¨
Se till att ta hand om er och njut av livet!
 

Iakttagelse...

Publicerad 2013-05-26 22:05:32 i Allmänt,

Det pratas rätt mycket här i stan och i tidningarna om att folk skräpar ner överallt. Och ja, det finns massor av lata människor som uppenbarligen inte orkar ta med sitt skräp till en soptunna.
Men.. och ett stort MEN... Om det ser ut så här vid en soptunna...
... hur är det då tänkt att man ska göra med sitt skräp? Det ser ut som om alla försökt få in sitt skräp i soptunnan. Kanske halkade det ut igen eller kanske kom en fågel och drog ut skräpet. Eller så var skräpägarna så himla lata att de bara kastade allt på marken!?
 
Ja, jag vet.. riktigt ordentliga människor hade tagit med sig skräpet och kastat det hemma istället! ;) Men jag undrar om man verkligen ska behöva göra det? 
 
Jag anser att kommunen måste inse att tunnorna måste tömmas oftare alternativt kompletteras, speciellt under somrarna. Detsamma gäller med tunnor för hundbajs och där finns önskemål om fler tunnor. För inte är det speciellt kul att en längre stund behöva gå omkring med en bajspåse i handen. Usch! 
 
 

Obbola...

Publicerad 2013-05-25 23:18:00 i Allmänt,

Förlåt att jag inte skrivit här på jättelänge. Jag fattar inte hur fort dagarna går.. Snart är maj slut och jag hann inte riktigt med. Dessutom kom sommaren på en och samma dag, kändes det som. Musöronen på björkarna hann knappt visa sig förrän det var fullstora löv på träden.
Idag tog vi en sväng ut till Obbola där Vilma går på seglarkurs. Vi passade på att fotografera i det vackra sommarvädret. 
Här är jag med mina underbara döttrar, Carolina och Johanna!
Fick mig en ny profilbild till facebook! :)
Här är jag med mina bonustjejer, Marlene och Vilma. Härliga personer som jag är otroligt glad över att ha fått lära känna. Och som jag kommer att sakna massor när de i juni åker tillbaka hem igen! :(
Och så alla fina tjejer på en och samma bild
 
 
 
 

Intervjuer, husvagnssanering och så lite bilder...

Publicerad 2013-05-19 18:46:00 i London,

Igår åkte jag och maken ner till trakterna kring Ö-vik. Jag skulle göra en intervju för Explorius räkning hos en blivande värdfamilj. Det gick jättebra, trots att det var lite pirrigt då det var första gången jag gjorde detta helt ensam :)
Vädret kunde man ju inte klaga på och jag passade på att sitta på balkongen och måla lite. Här en målning inspirerad av storstädernas tunnelbanelinjer! 
Ja, just det.. vi har ju blivit med husvagn. När vi var i London åkte Anders upp till Yrttis och hämtade den. Han har köpt den av samma person som han köpte den första PV:n av. Visst är det nu jag måste leta upp ett par rosa WCT-overaller till mig och maken? :D Och sedan ska vi sjunga i kör:
"Man ska ha husvagn - så blir semestern ingen flopp!
Man ska ha husvagn - och göra lagom många stopp!
Man ska ha husvagn - och köra runt och stanna té.
Man ska ha husvagn - tänk vad man får se"
Otroligt vackert väder därute, idag också.
Då passade bra att städa ur husvagnen ordentligt. Puh, säger jag bara. Misstänker att jag får ta en och annan värktablett i morgon, men det var det värt. För nu är den ren och fin invändigt. Och originalöverdragen var jättefina. Förmodligen har tidigare ägare haft andra överdrag på och det tackar vi för! Maken passade på att fixa bl a fogarna runt fönster. När det torkat ordentligt blir det utvändig tvätt också!
Fikapaus inne i Nästet där vi ställde upp husvagnen inför städningen.
Å så måste jag fortsätta visa mina Londonbilder. Här kommer ett potpurri av bilder tagna efter Portobello Road-marknaden.
Måste säga att jag gillade Camden Market bättre. Där fanns fler försäljare som sålde mer unika varor. 
Vandrade vidare från Portobello Road till Hyde Park. Det kom en liten regnskur, men det var varmt regn så det var ingen fara. Och skuren drog snabbt förbi.
Ett mål var Peter Pan-statyn
Plötsligt stötte vi på en väldigt sällskaplig Kurre Ekorre! :) 
Och som tur var hade Agge med sig små äppelbitar, som Kurre gladeligen tog emot och smaskade på.
Jag vet, man får inte rycka loss blommor från buskar och träd, men jag var bara tvungen. Jag älskar doften av de vackra Jasmin/Schersminblommorna.
Prinsessan Dianas minnesfontän
Sista dagen i London tillbringade vi på varsitt håll. Agge och Clara gick på Madame Tussauds och jag och tjejerna vandrade från hotellet till Picadilly Circus.
Via China Town
Vidare genom ett kvarter med gamla, orenoverade byggnader
Åh, vilken grind... jag bara älskade den!
Vi gick in på museet för att titta på tavlor av bl a van Gogh och Monet. Speciellt Johanna tyckte att det var kul att se tavlorna på riktigt, tavlor de diskuterat på bildlektionerna i skolan.
Sedan hamnade vi mitt i en parad. Det var lite coolt!

Och sen in på Regent Street.. ja, där världen samlats! 
Och så några poliser... och av vissa bjöd på ett sött leende! Haha..
 
 
Ett besök hos Starbucks förstås
Och så sista middagen tillsammans med resten av gänget. Kyckling på Nando's!
Det var fem intensiva, men fantastiskt roliga dagar tillsammans med mina underbara döttrar och härliga vänner!  Hejdå London, we'll meet again... japp, vi kommer definitivt att ses igen! :D

Hallå där, sommar!!!

Publicerad 2013-05-18 19:44:00 i Familj,

Men åh så ljuvligt det är ute nu. Sommaren är äntligen här. Den kom i år också (även om man på allvar började fundera..) och igår tror jag att alla kände sig som ystra kalvar som precis släppts ut på grönbete! :) 
 
Tillbaka till London. På torsdagen drog vi till Camden Market via Kings Cross. Harry Potter-älskare vet ju att det var från perrong 9 3/4 som tåget till Hogwarts går. Här tar Johanna sats för att se om hon kan komma igenom tegelväggen.. men, hon kom bara halvvägs! ;) 
Foto: Carolina Hagman
Kolla vilka häftiga husfasader det fanns vid Camden Market. 
Det fanns en kanal också.
På kvällen träffade vi två gentlemen på puben The Anchor. Fina Martin och hans Neil. Det var en fantastiskt rolig kväll. Jag hade köpt två fina temuggar till dem. Muggarnas mönster var en storspov. De verkade bli jätteglada över presenten! :) 
Här är vi allihopa samlade på ett foto. Hoppas att det inte dröjer tre år till nästa gång vi ses.
Å så blev det fredag. Tog tåget till Brighton där vi skulle träffa Paula. Men innan vi träffade henne gick vi på någon form av marknad. Mysigt! 
Sedan gick vi ner mot vattnet. Gick förbi en byggnad som såg orientalisk ut med sina kupoler. Minns inte nu vad de egentligen var. 
Så var vi då framme vid piren. Härlig stenstrand (och ja, självklart plockade jag på mig ett gäng).
En panoramabild över stranden, pariserhjulet och havet.
Klocktornet i Brighton fryser.. uppenbarligen! ;) Paula hade ingen aning om varför den var så påklädd. Hon trodde att det kanske hade med någon festival att göra. Kul såg det ut, i alla fall!
Hungrig blir man ju av allt gående :)
Åh, vilka söta hus det finns!
Och så såg vi en Mr Bean-bil. 
 
 
 
 
 
 

London, en härlig stad...

Publicerad 2013-05-15 22:06:00 i Familj,

Förra tisdagen begav vi oss i väg till London. Jag, döttrarna, Agge och dottern Clara.
Hotellet var enormt, jag tror det fanns 1300 rum. I vårt rum hade vi tre enkelsängar, toan och bidén i ett rum och badkar och handfat i ett annat! ;) Och så hade vi detta förstås:
Vi hade beställt kontinental frukost. Fick en chock när vi insåg att det innebar ljust, vitt toastbröd med antingen smör eller marmelad på, sockriga flingor eller müsli med mjölk samt starkt te eller kaffe. Inget annat pålägg, inga ägg, ingen yougurt. Inget av det som man faktiskt blir mätt på och hade kunnat stå sig rätt länge på! 
Det var en stor miss i protokollet. Vi fick köpa frukost i matvaruaffären istället, vilket gjorde att matkostnaden sköt i höjden. Surt! De pengarna hade jag kunnat göra roligare saker med! :(
 
Vi hade endast wi-fi i lobbyn, vilket var tungt för oss internetberoende, så de här dagarna blev som en sorts rehab för oss, haha!! Vi bodde nära både tunnelbana och busshållplats. Men mestadels använde vi våra ben. Jag hade tänkt ta med stegräknaren, men glömde det. Tänkte inte på att man kanske kan ha det på telefonen utan att ha internet.. eller?! Nåja, ingetdera blev det, men många mil har det blivit under tiden där.
Första dagen startades på Oxford Street och främst Primark. Vi hittade en hel del där! :)
Clara tog en svängom med Iron Man. Nog tycker man att han kunde att dragit på smilbanden lite grann i allafall!! :)
Jag och fina Agge framför en klassisk röd telefonkiosk
 
Vi travade vidare och hamnade på Picadilly Circus. Där kollade vi in Lillywhites, en enorm sportaffär. 
Det blev en fikapaus också - våffla med glass. Mums! Framför allt var det skönt att vila benen en stund :)
Å så lite blommor...
Buckingham Palace med dess omgivningar
Å så lite mer blommor. Kristina, jag tänkte på dig varje gång jag fotade en blomma! 
Då var det dags att säga Hej till Ben och London Eye.. och kanske till en liten duva..
Jo, glömde nästan att visa mitt fina mobilskal som jag köpte på en marknad. Dålig bild då skalet var kvar i plastförpackningen. Men ni får en hint om hur snyggt det är. Jag älskar ju träd, så jag tyckte att det var "sååå jag" liksom! :)
Avslutar inlägget och dag 1 i London med en klassisk toalettbild där jag bär min nya jeansjacka som är inköpt på Primark och som redan blivit en favorit.
 

London...

Publicerad 2013-05-06 21:46:44 i Allmänt,

Det blir nog inte så mycket uppdaterat, misstänker jag, de närmaste dagarna. Åker till London i morgon och kommer hem igen på månd 13 maj. Ska försöka göra någon uppdatering från England! :)
Ha det så bra vänner..

Lite av varje...

Publicerad 2013-05-05 00:44:53 i Allmänt,

Häromdagen, när jag var på jobbet, drog ett oväder in över stan. Det kändes som om någon släckte lampan, så mörkt blev det plötsligt. Och sedan bröt värsta hagelattacken ut! Det är ju supersvårt att fota sådant, men här ser ni hur fönsterbrädan utanför mitt fönster såg ut.
Men det roligaste som jag såg när jag tittade ut var att jag insåg att inte bara jag hade drabbats av det nutida fenomenet att "dokumentera allt, för annars har det liksom inte hänt"!!! ;)
I går hade min man värsta städrycket, både inomhus och utomhus. Balkongen såg rent för jäklig ut. Förr höll jag ju den i fint skick eftersom jag stod därute och rökte, men sedan jag slutade så är det ingen som varit därute under hela vintern. 
Se - en ren och fin balkong!
Nu ska vi bara fundera ut en bättre planering med sittplatser och så därute. Den är ju väldigt liten, men jag skulle gärna vilja att vi fyra skulle kunna sitta därute och käka på sommaren. Har ni några klyftiga idéer så får ni gärna "hojta" till! :)  
Vi har ju också införskaffat en husvagn, som skall dras med till PV-träffen i Surahammar i sommar. Det ska bli spännande att se om vi lyckas få upp förtält och så utan assistans från rutinerade husvagnscampare! :) Vagnen ska hämtas av maken i Yrttivaara nästa helg. Ska bli kul att fixa till den på insidan. 
Nu något helt annat:
Den här skulpturen av Anton Gormley står numera i rondellen vid Strömpilen här i Umeå. På håll ser det ut som sex ben, men i själva verket är det sex huvudlösa människokroppar! 
Bild lånad från Anton Gormleys hemsida
Efter att jag insett att det inte bara var ben utan kroppar så har jag funderat över var huvudena är! ;) Och nu har jag kommit på det. Han gav dem till konstnären Jörgen Nilsson, som redan hade påbörjat sin huvudsamling! ;) Ursäkta bildkvaliteten, då jag fotade av en pytteliten bild i tidningen.
Ikväll har jag hängt med fina Lina på Bishop Arms. Vi har ätit gott, surrat och skrattat massor! Det lär vi göra om. Nästa gång blir det kanske lite dansande på slutet. Natti natti alla go
 
 
 

Etsning...

Publicerad 2013-05-01 12:21:00 i Kreativitet,

Häromdagen fick jag syn på ett par skor som stod i en trappa i tunneln. I ena skon fanns en lapp där det stod:
"Varsågod! Ha en bra dag". Jag hoppas verkligen att det är någon behövande som hittar dem.
Jag berättade tidigare att jag hittat etsningskräm. Och nu var det då dags att testa. Gjorde en enkel pippi och gjorde första etstestet på en ljuskopp.
Och så här blev resultatet, en stor och en liten pippi..
Sedan provade jag att göra bokstäver. Blev väl inte supernöjd, men kul med ett eget glas. Men som ni ser så var jag lite för snål med krämen så vissa bokstäver blev svaga i etsningen. 
Man behöver verkligen inte snåla med krämen, för när det gått 15 minuter så samlar man upp all kräm och sätter tillbaka det i burken. Så det är otroligt drygt. 
Vilma var förbi här i söndags och då fick hon prova på det och jag gjorde ett träd. Ber om ursäkt för den usla bilden.
Knåpade även ihop några örhängen i näver och silver. 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela