pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Tålamod...

Publicerad 2013-07-29 10:13:23 i Allmänt,

Jag verkar ha en hel del läsare som har ett enormt tålamod med mig och det är jag otroligt tacksam över! Jag har ju varit rent usel på att uppdatera här. Mycket kan förklaras av att jag delar min dator med dottern. Carolina slutade ju skolan och fick därmed lämna in sin dator. Inget som var värt att köpa ut. Så fort hon börjar få in pengar så ska hon köpa en ny dator. De flesta som jobbar grafiskt använder visst Mac, men den kostar tyvärr många pengar! :(
 
Sedan finns en förklaring till att vi rest mycket = segt internet! Och så har det fina vädret gjort att jag fokuserat på annat än datorn. Men jag lovar sätta mig ner, denna sista semestervecka, och författa ihop ett inlägg om sommaren. En sommar som bestått av både glädje och sorg. Umgänge med människor jag älskar. Och saknar.
 
 
 

PV-träffen i Ramnäs...

Publicerad 2013-07-16 23:56:53 i Allmänt,

Då var det på tiden att köra en liten resumé av PV-träffen i Ramnäs. Resan från Umeå började klockan sex på morgonen och gick helt enligt planerna...
... i ungefär fyra mil. Då blev avgasröken vit och temp-mätaren gick upp på rött! :( Det var bara att inse, bilen var riktigt "sjuk". Fick tag på räddaren i nöden, Dan Burman! Han åkte ner och bogserade Anders, Carolina och bilen tillbaka till stan. Jag och Johanna stannade i husvagnen, där vi slumrade en stund. Vädret var skit! 
Som tur var har vi två PV:ar, så när vita PV:n lade av, så blev det den blåa som fick uppdraget. 
Men fyra timmars försening kändes kan jag säga när vi äntligen kom fram till campingen i Ramnäs, efter typ 15 timmars resa. Puh!
"Campingen" var förlagd till en stor gräsyta vid fotbollsplan.
Här ses gänget!
Jag gillar ju naturbilder och det var fantastiska omgivningar att fota av.
En flytande våffla. Mums!!! (Det är ett shotglas och inte ett vanligt dricksglas som det ser ut att vara!)
Johanna tog en rolig bild med en app som jag tror hette Tiny world. Kul va?!
På fredag fm åkte vi in till Surahammar allihopa. Så här parkerade vi :) Den vita tillhör Jönssons, den röda Kristensens och den blåa tillhör oss. Snygga va?! :)
Efter att vi käkat lunch och återvänt till Ramnäs träffade jag Ia. En härlig tjej som jag lära känna via våra bloggar. Vi åkte till en loppis och tog sedan en fika på bruket. Så kul att ses igen.
Vid 16-tiden blev det besök på bruket - tillverkning av kätting. Trodde inte att det skulle vara så intressant, men det var det! Vilka enorma kättingar det var och det var fantastiskt kul att se när de fogades ihop till en enda lång kedja.
På lördagen var det då dags för rallyt. Uppställning innan för att få information och karta. Lena försöker luta sig lite snyggt mot PV:n! :D
På kvällen var det middag för alla. Tyvärr så hade många gjort så som många svenskar gör - sätter sig med sin grupp och lämnar två platser emellan dem och nästa grupp människor. Det betydde att när vi kom så fanns bara enstaka platser kvar här och där. Vi hade ju inget emot de andra, men eftersom vi sex bara träffas en gång per år så ville vi verkligen umgås och prata med varandra. Så vi tog vår mat och gick ut och satte oss.   Ytterligare ett par hängde på :) Och så ungarna våra förstås.
Det var många som klagade över att det var mörkt och kyligt inne i ladan där middagens serverades, eftersom luckorna ut var öppna. Många klagade över att det blev värsta draget. Tack och lov att jag inte satt där med min nacke!
Det var säkert många som störde sig på oss, men faktum var att många kom ut till oss och pratade och vi hade så kul. Länge sedan jag skrattade så mycket! :) Här nedan Rigmor och två glada herrar.
På söndagen regnade det nästan hela förmiddagen och det var lite trist. Men vi packade ihop förtält, sade hejdå till våra vänner och tog husvagnen till "Skogsbrynet". Där bor Ia och hennes Micke och vi fick ställa husvagnen hos dem. Vi tänkte att det nog vara bäst att dra hem husvagnen med Forden istället för med PV:n. 
Dessa dagar var, bortsett problemen i början, fantastiska och fyllda av skratt!! Önskar så att de andra bodde närmare så vi kunde träffas oftare.
 
 
 
 

Återbruk...

Publicerad 2013-07-02 08:24:00 i Allmänt,

Hittade små kakformar på en loppis, köpte på mig ett gäng och tänkte att en vacker dag kommer jag nog på vad jag ska göra med dem. Häromveckan var det en vacker dag.. De skulle bli små ljus. Lade dem två och två i små cellofanpåsar, perfekta att ge bort! :)
Hade halvfärdiga vimplar från Kreativ kväll som jag passade på att stryka ihop
Hittade en rostig sömspik och satte ditt vingar på den. Vips blev det en trollslända som landat på en fin träbit.
Förresten, jag har ju inte visat er vilka sommarfina naglar jag har nu. Rosa så klart! ;)
Idag är det mulet och regnet hänger fortfarande i luften.. så det får bli en innedag med städning och kanske lite mer pyssel. Och ett nytt inlägg med bilder från PV-träffen förstås. Jösses, vi har haft så roligt! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela