pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Pyssligheter...

Publicerad 2012-12-29 10:56:00 i Kreativitet,

Igår fixade vi i ordning alla kartonger i förrådet. Har rensat garderoberna och sommarkläderna har, äntligen, åkt ner i förrådet. Så fick även julen göra. Det lilla som var uppsatt.
 
Men som alltid, när ljusstakarna/stjärnorna försvinner, blir det urbota trist att plocka fram de vanliga lamporna. Det är ett mycket kallare ljus i dem, inte samma mysbelysning som i julljusen.
 
Dessutom hade jag en lampa i sovrummet som var extremt trist. En helt vanlig tråkig skärm där själva lampfoten dessutom var så hög att ljuset inte bara uppträdde genom skärmen utan lyste starkt underifrån också. 
 
Rotade bland mina tyger och hittade en kasse med massor av olika sidenband och spetsar. Hittade en spets som hade samma färg, aningens gräddfärgad, som skärmen. Sydde dit den och...
 
Voila! 
Ljuset blev väldigt dämpat och romatiskt. Det passar väl bra i just sovrummet! ;) 
 
Jag var dock fortfarande pysselsugen, så jag letade vidare bland tygerna och hittade ett vanligt svart bomullstyg som jag sydde två Peter Pan-löskragar av. Det är alltid klurigt, tycker jag, att sy "bågformat". Att inte få några veck där man inte vill ha det. Men jag tror jag lyckades ganska bra och blev himla nöjd faktiskt! 
Funderar nu över hur jag ska "pimpa" upp dem lite.. kanske med små, små nitar... eller små söta pärlor.. eller paljetter.. Har du något bra förslag?
För er som är vän med mig på FB så blir en del av det jag skriver här "gamla" nyheter. Men.. det får ni ta för jag har nämligen läsare som inte har något FB-konto. Jag vill ju inte att de ska missa mina fantastiska uppdateringar och skapelser! ;D 
 
Nu ska jag göra mig i ordning för en sväng in på stan. Ska träffa fina Kattis för en lunchdate.
 
Ja, just det. Jag har ju både ny blogg OCH ny frisyr. Hade tänkt spara ut håret, men så blev det inte. Ordentligt kortklippt på ena sidan och längre på den andra. Så där asymmetriskt! Johanna tonade håret på mig när vi var i Yrttivaara, men det är inte fullt så lila som på bilden! Ja, bortsett från min "slinga" då! :)
 
Förändringens tid är inne! 
Ha en bra dag alla fina därute!! <3
 
 

Kommentarer

Postat av: Kristina

Publicerad 2012-12-29 12:21:08

Oj vad energisk du är. Julen åker inte ut här föränn 20 Knut. När jag äntligen fått de juligt vill jag njuta så länge som möjligt och just värmen från ljusen o det mysiga vill jag ha kvar. Tycker januariljuset är så sterilt.
Vad ska du ha kragarna till? Är det som avgör vad du ska pimpa dom med tycker jag. Ha en bra dag kram ps fortfarande irriterad att blogg.se inte vill spara mig hos dig som den flitiga kommantatören jag är. Men är likadant hos en annan som gjorde om sin blogg. Måste vara ngt fel hos blogg.se eller på inställningar

Svar: Jo, det är just ljuset som jag trycker är lite tråkigt iom att jag tar bort ljusstakar/stjärnor.. Men ids inte plocka upp kartongen flera gånger, så därför åkte även de ned! :) Jag vet inte riktigt när kragarna ska användas, men jag tror att jag ska sätta pärlor på den ena kragen i allafall.. Fattar inte heller varför du inte sparas som kommenterare, men för mig räcker det om du undertecknar med ditt namn.. så behöver du inte hålla på att fylla i allt varje gång. Kram!
Pia

Postat av: marremorr

Publicerad 2012-12-29 13:19:15

WOW!!!! Pia!!! Så fin lampan blev!! Och du också!=0) Förändringens vindar blåser över pyssligapia!;0)

Du är verkligen duktig som fått till kragarna, det är ju supersvårt! Jag tycker pärlor vore en god idé att sätta dit. Blir spännande att se vad du väljer att pimpa upp dem med!;0)) Kram!

Svar: Tack!! Ja, jag är verkligen nöjd med rundningen på kragarna.. Jag ska nog sätta pärlor, i allafall på den ena. Får testa och se..
Kram!
Pia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela