pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Midsommarhelgen...

Publicerad 2013-06-22 21:17:06 i Allmänt,

Tänk, dagarna går trots att obeskrivliga saker händer. Midsommarafton kom och det blev en trevlig kväll med familj och goda vänner. Det var precis vad jag behövde. Här kommer en bildbomb.
Första campingturen med PVn och husvagn och första anhalt blev i Bäcknäset vid Nordmaling.
Första gången vi(läs Anders) satte ihop förtältet! :)
Gustav hade ordnat en femkamp så vi pysslade bl a med "fotboll mellan knäna"-tävling, tipsrunda och en "spottävling". Ska få vansinnigt roliga bilder av Agge, som var Gustavs assistent, när vi körde "fotbolls"-tävlingen :)
En promenad på kvällen ner till havet. Några fick jag att fastna på bild. Äkta makarna Per och Marianne! :)
Och så några naturbilder..
I natt ösregnade det. Himla mysigt att ligga i husvagnen och lyssna på smattret på taket. På förmiddagen var det dimmigt och väldigt fuktigt i luften. Men vi tog en promenad till havet igen..
Det ser verkligen ut som att de letar efter något! ;)
Lite senare på eftermiddagen gick jag och tjejerna ner till havet igen. Denna gång var det dags för en photoshoot! Clara var modellen för dagen. 
Efter att ha gått i vattnet, som var aaaaningens kallt, så gick jag upp på stranden och råkade då slå i min "ringtå" i en sten. AJ, så ont det gjorde!!! Tån är nu blå och ond som tusan! :( Men, det är smällar man får ta när man leker fotograf! :) 
Nu ska jag ringa till min mamma och i samma veva lämna datorn till Carolina, som ju blev av med sin dator när hon slutade skolan. Så hon lånar min! :)
Ta hand om er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tvärvändning i livet...

Publicerad 2013-06-19 20:40:16 i Allmänt,

Chocken man får när man får veta att ens brorson hastigt avlidit är obeskrivbar. Det har gått två dagar sedan beskedet, men det är fortfarande helt ofattbart! :'(
Tills vi ses igen - Vila i frid, fina Henrik! <3 
 

Studenten...

Publicerad 2013-06-14 18:38:38 i Allmänt,

Här är Carolina på väg till champagnefrukosten med klasskamraterna.
Det ösregnade när vi stod där på skolgården, så trist! :(
Men precis när de skulle springa ut så blev det uppehåll!...
... och vi kunde hänga på henne mjukisdjur och annat! Ser ni spjuvern på hennes skylt? Söt va?!
Efter en stund började det skvätta igen så vi gick in och tog några fler bilder.
Och så en bild på Paula, Nicole, Carolina och Johanna.
Carolina och hennes klass hade, med hjälp av Anders, fått upp ett partytält på sitt flak. Smart med tanke på regnet! 
Sedan var det dags för studentfika. Johanna hade bakat macarones. Bägge sorterna var goda, men de gröna var livsfarligt mumsiga! :)
Vi bjöd gästerna på bl a kalkon, skinka, ost och potatissallad. 
Tack alla gäster för ert besök och fina presenter! :)
 
 

Värk både här och där...

Publicerad 2013-06-10 15:36:00 i Allmänt,

Vaknade sketatidigt i morse av värsta migränen. Kravlade upp och tog en tablett och lade mig igen. När klockan ringde hade jag fortfarande väldigt ont så jag var tvungen att sms:a jobbet att jag inte skulle komma. Orsaken till huvudvärken var nog både det månatliga och att nacken är stel som tusan. Trodde jag.
 
Men sedan dök nästa migränorsak upp - åska med tillhörande hagel. Okej, då förstår jag huvudvärken ännu bättre. Mitt huvud är rätt bra på att förutspå just åska. Tänk om man kunde göra någon nytta med den infon! :)
Jag förstår att tjejerna på bilden härovan skrek högt när haglen träffade deras huvuden. Ordentliga små isrundlar!
 
 
 

Bussjöspelen...

Publicerad 2013-06-09 17:37:00 i Vänner,

Maken och tre andra män på hans jobb har haft en utmaning under hela det här året. Utmaningen gick ut på att tappa 10 kg i vikt till sommaren. Det har gått väldigt bra för allihopa. Alla har, mer eller mindre, tänkt mer på vad de stoppat i sig och sedan fokuserat på träning, promenader osv. I går var det då dags för Fettoklubbens avslutningsfest, vilken tog plats i Bussjö hemma hos ett av paren. Ja, klubbmedlemmarna tog alla med sig sin respektive och det tackar vi för!! :) 
 
Värdparet hade gjort i ordning Bussjöspelen - olika grenar i vilka vi deltog i som par. Jag blev överlycklig när jag såg första grenen - lerduveskytte!!! Åh, så himla kul att få testa på det igen.
Jaså, ni tycker kanske att fokus helst skulle ha varit på patronen och inte på gräset, men man kan inte få allt här i världen ;)
Nu drar jag in på ett sidospår:
Jag tog jägarexamen för många, många år sedan och inför lerduveskjutningen åkte vi ut på landet till en jobbarkompis till maken. Och vi tränade. Jag sköt och sköt. Säkert 200 skott. Och fick kanske 5-6 träffar! På provet skulle man vara tvungen att starta med gevärskolven i höfthöjd, hojta "ja" och sedan lyfta geväret upp mot axeln. Geväret var alldeles för stort för mig. Jag kämpade för att orka få geväret, lägga kolven rätt mot axeln, rikta in geväret mot duvan och skjuta. Jag kan säga att det inte funkade alla gånger. Utan rekylen blev oerhört smärtsam! Ett par dagar senare såg jag ut som om jag varit i slagsmål. Axeln blev gul/blå/lila, så även insidan överarmen.
 
När provskjutardagen var inne så var jag inte ens nervös. Jag visste ju att jag inte skulle klara det. Jag tänkte att "jag går dit, drar iväg mina skott och sen är det över". För oddsen var ju s a s inte särskilt stora när det var dags för provet som innebar att jag måste träffa minst tre av sex möjliga!! :) Men, när jag väl skulle skjuta så fick jag ett lättare gevär än det jag tidigare skjutit med. Träffade de två första duvorna klockrent! DÅ blev jag nervös, insåg ju att jag bara behövde en träff till för att vara godkänd. Missade nästa duva. Och nästa också. Ett skott kvar. Hojtade "Ja" och duvan flög iväg och "pang" så sköt jag den i tusen bitar!!! Yihaa, så glad jag blev!!! :)
 
Åter till gårdagen.. Trots att även det här geväret var tungt så lyckades jag skjuta ner flera duvor. Maken gjorde bra ifrån sig också, så vi vann den grenen. Åh, så roligt det var! Nästa gren var nästan lika kul, prickskytte med salongsgevär och tredje grenen luftgevärsskytte. Vi sköt bra även i de grenarna. Men där blev det andra vinnare. Sedan kom grenen "döv leder blind". Jag satt med hörselkåpor(med hög musik i) på en mjölkkärra och maken fick glasögon täckta med eltejp på sig. Och så skulle vi köra en speciell bana. Ni som känner mig vet hur fruktansvärt svårt jag har för höger och vänster. Ja, att SÄGA rätt alltså. Jag pekar alltid rätt, men kan säga tvärtemot. Peka åt höger och säga "vänster". Och eftersom han s a s inte såg ett skit hjälpte det inte ett dugg att peka åt endera hållet. Dock känner han mig så han körde rätt sakta, vilket gav mig tid att riktigt tänka efter vad jag skulle säga så det blev rätt! Och det vann vi stort på. Men största behållningen var verkligen att se alla andra köra sitt race. Vi skrattade så vi grät åt varandras framfarter!! :D
 
Sen blev det lite golfspel och där gick det inte så bra för maken. Men han tog revansch i spiktävlingen, då jag failade stort! :D Summa summarum, segrare i Bussjöspelenn 2013 blev, trots detta, The Hagmans! Jubel och applåder! :)
 
Mellan alla dessa deltävlingar satt vi förstås och pratade, sjöng allsånger, lyssnade på roliga historier och åt egenhändigt gjorda pizzor på Ubbe's pizzeria aka bagarstuga. 
Vackert dukat bord
Efter nästan tolv timmars umgänge med människor som jag från början inte kände alls, men som jag verkligen hann lära känna och börja tycka om, var det dags för oss alla(utom värdparet förstås)att bege sig hemåt! Vår fina vän Dan ställde upp och någon(nämner inga namn!) sa: Hämtningen är beställd till 24.30!! :D 
 
Idag har vi varit in på stan, köpt lite grejer på Classe Ohlson, ätit en mjukglass och hämtat ut två bänkar som vi köpte i fredags på Åhléns. Dessa har vi satt upp på balkongen för att få plats med fler personer än två därute. Ett nytt, fyrkantigt bord ska fixas samt ett nytt vindskydd för det som hänger där matchar definitivt inte duken! Haha... Och så ska det förstås fixas dit dynor också. Men så här ser det ut för tillfället:
Här har jag suttit hela eftermiddagen och njutit. Hängt på Facebook, skrivit på det här inlägget, läst andras blogginlägg och chattat med Ximena. Det är många grader varmt, men vinden känns definitivt kyligare än den varit de senaste veckorna. Nu håller vi tummarna för att det fortsätter vara fint väder. Speciellt viktigt är det när skolavslutningen är på tisdag och övriga tar studenten på onsdag! Håll, håll, håll!!! 

Ingen rutin här inte...

Publicerad 2013-06-08 10:10:00 i Familj,

Nä, så är det. Jag verkar inte få någon rutin på att skriva här i bloggen. Min målsättning var att åtminstone skriva varannan dag, men nu ser jag att det gått betydligt längre än så mellan inläggen. Jag har också lovat att bättra mig och det känns inte som om jag kan lova det något mer. Ni får helt enkelt ta det som det blir. Ibland flera inlägg tätt inpå varandra och ibland en vecka mellan inläggen! :)
Förra helgen fixade vi lite i husvagnen. Sist skurade jag ju invändigt och var fullständigt slut efter det och kände att jag inte riktigt hade koll på hur husvagnen egentligen såg ut därinne, haha. Så när vi kom dit så kunde jag titta ordentligt och fundera kring vad som behövde fixas. Fick upp nytvättade gardiner, detsamma som följde med vagnen. Gardinerna är jättesöta, men matchar kanske inte dynorna så bra... nya gardiner orkar jag dock inte fixa till innan vi åker till PV-träffen i Surahammar helgen efter midsommar.
Tror att det är originalklädseln som vi har framme nu. Misstänker att tidigare ägare alltid haft överdrag på dynorna eftersom "klädseln" ser helt ny ut! :) Satte in papper i skåp och lådor och ställde in de få saker vi införskaffat.
Första provturen blir på midsommar då vi tar vagnen till vännerna i Bäcknäset. Där ska vi prova att sätta upp vårt förtält! Det kommer ju att bli spännande! Haha...
Var också på Umåkers uteloppis förra helgen. Fyndade lite grejer. En sockerkaksform, en våg och en kaffeburk.
Och så fina glasburkar som jag tänker ha värmeljus i.
Och så en bunt med gamla tidningar. Perfekta till scrapbooking eller att slå in fina paket med.
Jobbade måndag och tisdag, sedan ledig onsdag och så var det ju röd dag på torsdag. 6 juni. Sveriges nationaldag. Som man knappt vet varför man firar. Jag firade i allafall att jag var ledig och att solen sken från en klarblå himmel. Jag och familjen hade alla engagerat oss i Stadsrallyt. Jag och Carolina åkte runt med PV:n, medan Anders och Johanna hade en kontrollplats där någon från varje deltagande ekipage skulle stoppa in handen i en pappkartong och försöka lista ut vad som låg däri. 
 
Med i bilen fanns även Anci(min trogna kartläsare) och Ingrid. Agge som skulle åkte med blev tyvärr sjuk :( men vi hade en fin ersättare i form av dottern.
Varje motorförening hade sin egen kontrollplats med frågor eller uppgifter. På ett ställe skulle vi få iväg pilar med hjälp av ett blåsrör. På ett annat ställe skulle man cykla med en last bestående av plastmuggar med vatten och fick poäng beroende på hur många muggar som inte vält. En del föreningar hade nördiga bilfrågor som man inte fattade ett jota av, men de allra flesta hade frågor om allt möjligt. 
Målgången var satt till Gammlia, där nationaldagsfirandet pågick för fullt. Vi hade fått ett speciellt inhägnat område där vi kunde ställa våra bilar och det var kul för många kom och tittade. Vi drog ihop 19 poäng, vilket faktiskt var rekord för oss. Den bäste hade 27,5 poäng så helt borta var vi ju inte! Många hade faktiskt färre poäng än oss! :D När prisutdelningen var över ställde vi PV:arna framför Helena Elisabeth-kyrkan och så här blev resultatet:
Heja Sverige! :D
 
 

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela