pyssligapia.blogg.se

En blogg fylld av ord och bilder. Om familjen, om jobb och om allt däremellan.

Fyndjakten...

Publicerad 2013-01-28 19:57:00 i Loppis,

I helgen har jag pysslat lite. Lagat några klädesplagg och sytt en till förvaringspåse till badrummet. Älskar det där tyget som jag hittade på en loppis en gång. 
Söndagen ägnades loppis och klädbyte. Jag, Carro och Kattis drog först till loppisen på Umåker.
Där hittade jag två böcker, den ena handlar om Hagamannen och verkar väldigt intressant. 
Köpte också ett roligt tyg.. som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, men det ger sig nog med tiden!
Ramlade också över några söta tennornament. Fick fem stycken för en tjuga, men såg på nätet att de säljs för nästan en hundring styck! Ett bra fynd alltså! :)
När jag först såg denna så trodde jag att den skulle föreställa en alien.
Men sen vände jag på den och hittade en söt liten Lucia! 
Jag fyndade också ett gäng bestick, främst gafflar och skedar. De ska jag leka Uri Geller med och böja till så de blir till servettringar och krokar! 
Knivarna tänker jag dock använda som smörknivar! :)
 
Sedan åkte vi vidare till Klädbytardagen på Ålidhemskyrkan. Vi hade med oss lite kläder, ja framför allt Carro hade med sig en hel del, som vi bytte in mot små papperslappar. Varje liten lapp var sedan betalning för ett plagg. Fiffigt system, tycker jag! Carro hittade en hel del fina kläder och själv hittade en rosa halsduk och en huvjacka. Kattis hittade en jacka som kommer att användas när hon går ut med hundarna.
 
Blev bjuden på fika av fina Kattis! Tack så mycket!
Måndag morgon och så här ser en människa ut som fullkomligt hatar lågtryck! Och som, med stark värktablett,  lyckats mota bort migränen. Ser ni mina ögonlock? Det är ju fasiken ett under att jag ens fick upp ögonen idag! A.V.S.K.Y.R sådant här skitväder!

Central Park...

Publicerad 2013-01-27 19:47:00 i Familj,

Gick igenom mina bilder på datorn och då hittade jag en bild som jag fotat från datorn när jag kämpade med SVT play i julas. Det var nämligen Annica som via Facebook sa att hon kollat på ett program på tv och där sett någon som visst liknade mig. Hon undrade om jag händelsevis varit i New York i juni. Om inte, ja då var personen ruggigt lik mig! :)
 
Så jag var ju tvungen att gå in och titta. Var ju hemma hos mamma i byn och höll på att bli tokig för det tog en hel evighet att ladda upp filmen, men till slut gick det.. Intressant dokumentär.. Och så plötsligt... fick jag syn på Carolina.. och sen Johanna... och sen mig själv och Anders!! :)
 
Kommer så väl ihåg det här tillfället. Vi strosade omkring i Central Park och plötsligt hörde vi tjejen i vitt sjunga så vi gick dit för att lyssna! Att det var Anna Bergendahl visste vi ju inte. Inte heller visste vi att vi skulle bli med i en dokumentär om hur det gått för henne, efter melodifestivalen! 
 
Det är ju faktiskt ganska coolt att vi råkade vara där just då. Vad är oddsen för det egentligen??? :D
 
 

SPA-behandlingar...

Publicerad 2013-01-26 10:40:00 i Hälsa o skönhet,

I onsdags bestämde jag mig för att klippa tillbaka Pia. Alltså, gå till en frisör och få Pia-frisyren tillbaka.
Jag chansade på att den nya frisörsalongen KällbergElmberg skulle ha en drop-in-tid. Hade aldrig klippt mig där förut och det var nog mycket insidan av salongen som lockade mig mest! :) Lokalen är fantastiskt fin. De har bl a konstverk hängande i salongen, fina möbler och bänkar och många läckra detaljer. 
 
Lycka! De hade en ledig tid och jag fick ett sådant fint välkomnande. Sofia, som min frisör hette, var jättetrevlig. Hon satt mig i "tvättstolen" och började borsta mitt hår och hårbotten, hon höll på länge och väl! Det verkar som om den här salongen bara använder ekologiska produkter. När hon satt schampo i sina händer så satte hon händerna framför min näsa och sa "Ta två djupa andetag". Det doftade rosmarin och pepparmint, om jag inte minns fel. Jag var fortfarande lite tagen efter den där sköna hårbottenborstningen :) Samma procedur med balsamet. Jag hade dessutom sagt till henne att jag hade huvudvärk, så under tvättningen gav hon mig akupressur i både huvud och nacke! Wunderbar! Och så blev jag förstås klippt och är helnöjd. Nu är Pia tillbaka! :)
I födelsedagspresent förra året fick jag ett presentkort på Hud.nu. Fick äntligen tummen ur och bokade en tid för hand-spa! Jag hade så torra, nariga händer och kände att en grundbehandling behövdes för att sedan fortsätta hålla dem fina med mina Aloe Vera-produkter från LR.
 
Lovade en kollega i Norrbotten att sätta in före- och efterbilder. Så, här har ni då en närbild av min 80-årsliknande, kruttorra hand.
Och här har ni handen efter en timmes behandling. Jag fick filning av naglar och nagelband, inoljning med handmassage och det märkligaste av allt, paraffinbadet. Händerna doppades i hett paraffin, plastades in och handdukar lindades runt dem. Det kändes i huden som när man råkar få stearin på sig! Men all denna behandling gav händer lena som ett barns.
Nu inser jag bara att jag måste boka in fot-spa också. Från topp till tå och däremellan(dit får väl händerna räknas!)!!! :)

Så tog vi en tur till Holmsund...

Publicerad 2013-01-20 10:32:00 i Fotografier,

... där vi besökte Tropikhuset. En något suddig bild på alla fina tjejer!
Carolina fotade en liten apa som var oerhört fascinerad av mitt mobilskal med Rosa Bandet-mönstret! 
Nedan ser ni min egna suddiga stilstudie över hur den "jagade" min telefon. Sicken sötnos! :)
(Klicka på småbilderna så blir de större)
                         
 
Den här bilden blev jag dock väldigt nöjd med! High five, liksom!
Vilma
Marlene
Johanna
Avslutar med en "undercover snake" :)
Efter en fika på Nisses konditori åkte vi tillbaka till stan. Stannade till på Ålidhems Centrum och Klossen. Där var Bokbytardag. Innan vi åkte till Holmsund hade vi varit förbi där med en kasse böcker och en vaniljlängd . Så nu kunde vi, med gott samvete, plocka på oss böcker som vi ville ha istället för våra. Vi alla hittade en hel del och det var skoj!
 
Vi hann också förbi Stadskyrkan där tjejernas tavlor hänger hela januari. Vi var dock tvungen att skynda oss iväg eftersom det skulle vara dopfika i lokalen. Ska se om jag kan fota tavlorna någon dag. Förra gången var det så soligt att det blänkte för mycket i glaset. 
 
Åkte hem till oss där några av oss drack te och pysslade lite med tovning. Kvällen tillbringades framför tv:n. Gillar verkligen Stjärnorna på slottet och Ewa Fröling visade sig vara en spännande person att "lära känna" lite mer. Vilket energiknippe! :)
 
Idag ska jag plocka lite härhemma. Ni vet. Det där som alltid behövs göras. 
 
 

Lite läder...

Publicerad 2013-01-14 22:25:53 i Allmänt,

I lördags gjorde jag ingenting, absolut ingenting annat än tittade på tv! Det borde varit ganska skönt med tanke på alla kvällar som jag jobbat över. Men icke. Jag hade dåligt samvete hela tiden, vilket gjorde att jag inte njöt av att göra ingenting. Gaaaah!! Kan i allafall säga att jag gillar årets stjärnor på slottet! De är roliga, sorgliga och allvarsamma i en skön blandning!
 
Ett par timmar av söndagen ägnade jag och min man åt att promenera in på stan för att uträtta några ärenden. På hemvägen gick vi förbi kyrkan och kikade på tjejernas tavlor. De har fått möjlighet att ställa ut sina teckningar och foton i en hel månad! Så har ni vägarna förbi stadskyrkan, ta en titt nere i Marthasalen, för där hänger de! :)
Köpte en sorts rullskärare(den har säkert ett fint namn haha) som man kan använda när man ska skära i skinn.
Så när jag kom hem blev jag sugen på att göra något av de skinnbitar som fina Kicki skickat till mig. 
Så här ser mitt första försök till armband ut:
Andra armbandet fick ett sött band fastsytt på sig.
Ändarna ser ojämna ut, men bilden ljuger faktiskt :)
Det var vansinnigt roligt att sy i skinn, men min högra tumme var inte helt exalterad efter att ha tillverkat de två armbanden. Jag får ta det pö och pö liksom! :)

En lång arbetsdag...

Publicerad 2013-01-12 11:58:00 i Arbete,

Nu är det, i det närmaste, ordnat i mitt rum. En kartong ska fortfarande tömmas, men den väntar på en hylla som ska upp ovanför mitt ena skrivbord. Men jag trivs så bra där! 
Dessutom lovade jag visa er tavlan som fick hängas upp i mitt rum. Visst är den fin.. och känns så "jag" liksom! Jag älskar bilder av naturen.
Gårdagens Öppna Hus på jobbet var väldigt lyckat. Det var många glada människor som kom och hälsade på. Det var kul att få träffa flera av beställarna; att få ett ansikte till "rösten" som man hört många gånger i telefon. Det var också kul att så många av våra döva, hörselskadade och dövblinda brukare kom. Min hjärna blev helt slut av att koncentrerat avläsa den stora "dosen" teckenspråk som blev! ;) Men åh, så kul det var!!

Det kom många positiva kommentarer om bra läge(mitt i centrum) och om fina, ljusa lokaler. "Kuriosaväggen", med gamla grejer, urklipp och fotoalbum, var väldigt uppskattad. Öppet hus-gruppen, som höll i allt från förberedelser till utförande, hade verkligen gjort ett bra jobb!! :) 

Vi var några som var kvar ända till sex på kvällen. Och vi pustade ut i vårt fina personalrum. 

Efter att vi städat undan låste vi dörrarna till Tolkcentralen och fem av oss gick till nästa TC, Teatercaféet!

Vi hade tänkt äta en bit mat där, men huvaligen så dyrt det var. Vi drack upp och gick vidare till Lottas Krog, där priserna var lite mer humana! :) Det blev en operatoast, som var ljuvligt god! Det blev en trevlig avslutning på en ganska hektisk vecka! Vi var ganska trötta allihopa så kvällen blev inte alltför sen utan strax efter halv tio sa vi hejdå och jag cyklade hem.

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Öppet Hus...

Publicerad 2013-01-10 20:35:00 i Arbete,

Igår hade jag och tjejerna träff med fina Carinne på Vuxenskolan. Där satt vi och diskuterade olika projekt. Det är spännande saker på gång! Glashus och böcker.. Men jag får återkomma till detta till lite senare :) 
 
Så här såg träden ut igår. Så vackra att det nästan gör ont att titta på dem! 
Idag kom gardinerna och möblerna på plats på jobbet. Landstingets "konstmänniska" kom och såg till att tavlor hamnade på väggarna. Hon försökte prångla in tre abstrakta tavlor i mitt rum, men då sa jag "Nä du, jag vill ha tavlor som jag ser vad de föreställer!!" :D Är så nöjd med min ena tavla. Den andra är också fin, men passar inte ihop med den första. Ska fota dem i morgon så ni får se.
 
Den här tavlan hade jag gärna hängt upp hemma. Fantastiskt vacker! Men den hänger ute i korridoren på jobbet så jag kommer att kunna njuta av den varenda jobbardag. 
I morgon har vi Öppet Hus på jobbet. Det ska bli jättekul att få visa upp våra nya, fina lokaler! Och sen är det helg!!!!
 
 
 

Jobba, jobba, jobba...

Publicerad 2013-01-08 21:58:00 i Arbete,

Efter julledigheten har jag tillbringat mycket tid på jobbet. Jag har stannat över några kvällar. Men det har varit toppen, att kunna jobba undan en massa. Och nu har jag fått mitt nya skrivbord och inläggsskivor i disken. Skivorna var vinröda förut, nu är de silvergrå. Snyggt! Jag gillar mitt kontor mer och mer för varje dag! :)
Jag har fyra arbetsplatser i mitt rum! En plats där jag sitter och tar emot besök, en där jag sitter och "pratar" i text/bildtelefon, en plats där jag stå och bl a gör fakturor och ett vanligt skrivbord där jag sitter och gör bl a alla frilanstolkräkningar. Och nu är det bara finliret som saknas - blommor, tavlor, gardiner..
 
Och nu går vi mot ljusare tider!!! 

Några foton...

Publicerad 2013-01-05 23:11:00 i Fotografier,

Min barndomskompis Kicki (delägare i Wilhelm's) var ju här i Umeå i början av december. Hon sålde sina fina skinnmössor och handskar på julmarknaden på Gammlia. Vi pratade om att ta några bilder till deras hemsida, så vi hittade en fin, snöig gärdsgård och med skogen som bakgrund fotade Carolina henne. 
Precis bakom henne går skidspåret. Och nu är det kanske dags att ta fram skidorna och starta igång träningsåret 2013. 
 
Nu lite bilder från byn och julledigheten.
Solen steg ju inte över horisonten vid jultid, men den bjöd ändå på en fantastisk morgonhimmel!
Den 21 december var den dag då jorden visst skulle gå under.. ja, då såg solnedgången ut så här :)
Som mest visade temp-mätaren -32,4 gr. 
Ni kan tro att det nöp i kinderna när jag gick ut för att fota den dagen.
Ytterligare en fantastisk solnedgång!
En morgon väckte mamma oss då hon såg två älgar ute på ängen. 
Vi satt länge och tittade på dem och plötsligt kom Johanna på att vi kunde fota älgarna genom kikaren.
Och så här blev det.. Nästan som ett litet julkort, eller hur?! :)
Julaftonen kom och jag hade minsann varit snäll! :) En present är inte med och det var hörlurar till Iphonen.
Våra fina tjejer!
Har fotat en hel del människor inomhus, men tyvärr så har nästan alla bilder blivit gryniga och suddiga :(
Här kommer iallafall några bilder på brorsbarnbarnen.
Söta Evelina.
Trots att jag träffat henne massor av gånger så har jag ingen bra bild på sötnosen Alva, det nyaste tillskottet i familjen.
Pappa Ante med gulliga Ella och Elina
Fina Mamma Ida, min brorsdotter.
Och så tomtens renar som vi såg på vägen tillbaka hem till Umeå. På väg på semester kanske? ;)





 
 

Julen fortsätter visst...

Publicerad 2013-01-03 23:02:00 i Arbete,

Ett fint rött paket väntade på mig på jobbet.. Och paket innehöll Chocomania från Body Shop!! :D
 
Kul att vara tillbaka på jobbet. Käkade lunch med fina Malin och vi surrade om allt möjligt. I övrigt så jobbade jag nästan till sju ikväll. Det fanns ju en hel del att göra efter att jag varit borta i nästan tre veckor! :)

Sista dagen på ledigheten...

Publicerad 2013-01-02 19:38:00 i Allmänt,

Jag har ont i fötterna! Varför då kan man då undra? Jo, jag har gått omkring på stan i drygt fyra timmar.  
 
Först gick vi till Stadskyrkan för att kolla in storleken på Martasalen. I synnerhet checkade vi in väggarna. Där ska tjejerna få hänga upp sina verk. Flera avJohannas tecknade porträtt och en serie i akryl samt Carolinas fotografier. I en hel månad kommer de att hänga där. Det känns skoj!
Efter det blev det Telia, där Johanna skulle få hjälp med att sätta på ny skyddsplast på hennes Iphone. Vi tar nummerlapp, nr 128, vilket betydde tjugo människor FÖRE oss i kön.. Men plötsligt såg jag att någon hade lämnat sin lapp vid apparaten och den visade sig vara nr 119. Det kändes lite som att "tränga sig före i kön", men.. vi tog lappen! :) 
 
Sedan gick vi till Stadsbiblioteket, där vi sa hejdå till Paula, en av tjejernas kompisar, som ikväll drar till Stockholm för att i morgon resa vidare till Brighton, UK. Där ska hon stanna fram till juni. 
Gick vidare till Original-tryck där vi hämtade ut Carolinas förstorade fotografier, som ska vara med i utställningen. Dörr i dörr låg nagelfixeriet så vi gick in och bokade tid för mig och Johanna. Sedan var vi in och ut i en massa affärer.. Knatade även upp till Konstnärsshopen, där jag fått presentkort, och jag passade på att handla på fina papper som de nu hade halva priset på. Man måste ju se till att få så mycket som möjligt för sitt presentkort! Haha..

Så blev vi då både trötta och hungriga. Ringde Anders som kom ner på stan efter jobbet och vi bestämde oss för den här restaurangen:
Efter middagen var det dags att gå hemåt. Det hade redan hunnit bli ganska mörkt, men det betydde att dessa glorior syntes ganska väl. Så om du vill känna dig lite helgonlik, ta och sätt dig på denna bänk! ;)
 

Backa bandet lite...

Publicerad 2013-01-02 10:43:00 i Fest,

Vi firade ju faktiskt nyår också. Med vännerna Dan, Anki, Tommy och Ingrid. Vi åt gott och drack gott. Vi pratade och skrattade. Vi hade, helt enkelt, väldigt trevligt. Det vi dock inte gjorde var att fotografera! Så jag har inga fina bilder på vännerna eller den goda maten. Här är vad jag kunde "dra ihop" från kvällen! :)
 
Jag, nyårsfixad, i min nya asymmetriska frisyr
Halloncider - gott!
Värdparets ena katt som var oerhört skeptisk till mitt fotograferande! 
Här en liiiite gladare katt! Öh!
Glad att de inte sköt upp raketer hej vilt under hela kvällen utan de höll sig rätt bra till tolvslaget. Alltid något för de stackare, både djur och människor, som är livrädda för raketer och smällare!
Vi kom hem vid 2-tiden och då var det lugnt även härhemma där tjejerna haft en nyårstillställning. 

1 januari 2013...

Publicerad 2013-01-01 16:34:00 i Allmänt,

Min statusuppdatering på FB:
 
"Ett nytt år betyder nya möjligheter att upprepa alla bra saker man gjort åren före och att lägga av med alla dåliga! ;) - Oraklet Pia" 
 
Jag tror att merparten av oss alla startar det nya året med nya föresatser och utmaningar. Ibland är målen för högt ställda, vilket gör att vi ibland halkar tillbaka i de "gamla hjulspåren". Tillbaka till det som är tryggt och välbekant!
Men det är viktigt att sätta upp mål, realistiska sådana, i livet. Man måste ha något att jobba mot liksom. Jag har varit otroligt dålig på det. Att verkligen formulera vad jag vill uppnå!
 
Kan egentligen bara komma på ett tillfälle de senaste åren som jag haft ett klart och tydligt mål och det gällde att sluta röka efter påskledigheten i Yrttivaara 2011. Hela familjen fick dock lunginflammation och endast Carro kom sig upp till byn på påskledigheten. Vi tre andra låg härhemma och hostade i olika oktaver. Och det var då, när jag stod där på balkongen och rökte, som jag idiotförklarade mig själv och plockade fram Allen Carrs bok "Äntligen icke-rökare". På långfredagen 2011 tog jag min sista cigarett och även jag blev icke-rökare! :)
Själv har jag inte formulerat ned årets mål riktigt än, men jag kommer att lägga upp "mål" kring mig själv, familjen, hemmet, träning, jobbet och övrig fritid. 
 
Det är också viktigt att skriva ned målen på ett papper. Om målen endast finns i huvudet så finns det tendenser(om jag ser till mig själv!) att "formulera om" målen, kanske "förenkla" dem, under vägens gång!
 
Men självklart kan ju förutsättningarna ändras. Om du bestämt dig för att springa Tjejmilen och du bryter benet en månad innan loppet, ja då måste du nog revidera ditt mål! Det viktigaste är att man inte ändrar på dem bara för att man är lat och inte ids anstränga sig mer! ;)
 
Så vart leder vägen för dig i år? Vad har du satt upp för mål?
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Pia

En 46-årig kvinna. Gift med Anders. Tvillingdöttrar på snart 20 år. Älskar böcker, att dansa, att fotografera, att "pyssla" med allt från scrapbooking till ståltråd.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela